Faillissementsrecht / Insolventierecht

Faillissementsrecht / Insolventierecht

Faillissement, surseance van betaling, dwangakkoord, onderhands schuldeisersakkoord, bestuurdersaansprakelijkheid, eigendomsvoorbehoud of het uitwinnen van zekerheden? Heeft u vragen over uw positie als schuldeiser of bent u bestuurder of commissaris (kort) voor of in een faillissement?

Wij hebben jarenlange ervaring in het faillissementsrecht en de advocaten van ons kantoor worden regelmatig aangesteld tot curator in faillissementen of bewindvoerder in surseances van betaling. Vanuit onze expertise zijn wij uw sparringpartner en staan wij u bij in geval van geschillen of procedures. 

Lees ook hier het actuele artikel over de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) die per 1 januari 2021 in werking treedt. Het doel is om faillissementen te voorkomen door schuldeisers (of aandeelhouders) – indien nodig gedwongen – te laten instemmen met een schuldeisersakkoord.

Heeft u een faillissementsaanvraag ontvangen? Wij begrijpen uw zorgen. Wacht niet en neem direct contact op met ons kantoor. Ook buiten kantooruren zijn wij voor u beschikbaar. Neem dan contact op met Egbert Douma of Mathijs Oudman.