Mathijs Oudman

Mathijs Oudman

Mathijs is mede-oprichter van het kantoor Douma, Oudman & Poiesz. Het zwaartepunt van de praktijk van Mathijs ligt op de gebieden van vastgoedrecht, faillissementsrecht en het ondernemingsrecht. 

T. 0641044234
E. oudman@dopadvocaten.nl

In 2004 is Mathijs afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit van Groningen en is hij in 2006 beëdigd als advocaat. Hij is zo’n 15 jaar werkzaam geweest als advocaat bij een middelgroot Noord-Nederlands advocatenkantoor. Gedurende die periode heeft Mathijs met succes de specialisatieopleidingen ‘Onroerend Goedrecht’ en de ‘Leergang Insolventierecht’ afgerond  aan de Grotius Academie respectievelijk de Rijksuniversiteit Groningen.  Mathijs is lid van de Vereniging voor Bouwrecht Advocaten (VBR-A) en de Vereniging Vastgoed Juristen (VVJ).

Mathijs is door zijn gecombineerde vakkennis helemaal thuis in de vastgoed-, faillissement- en ondernemingsrecht praktijk. Daarnaast houdt hij zich bezig met incasso’s. Regelmatig wordt Mathijs door de rechtbank aangesteld tot curator in faillissementen of als bewindvoerder bij surseances van betaling.

In de loop der jaren heeft Mathijs een uitgebreid netwerk van relaties opgebouwd. Zijn sterke kant is de menselijke maat in de relatie tussen de advocaat en cliënt. Hij zegt waar  het op staat en zoekt graag naar een oplossing, maar schuwt een procedure niet.

Mathijs is in zijn vrije tijd geregeld op het water te vinden in zijn tjalk of bij veel wind op de surfplank. Sinds kort is daar Kitesurfen bijgekomen. Sport in het algemeen heeft zijn belangstelling  waarbij de watersport  de boventoon voert. Meerdere jaren heeft Mathijs op het Sneker IFKS Skûtsje Zeldenrust als fokkenist gevaren.

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten heeft Mathijs zich geregistreerd op de volgende (sub)rechtsgebieden: 

  • Insolventierecht (faillissementen en surseance van betaling)
  • Vastgoedrecht 
  • Verbintenissenrecht

Op grond van deze registratie is een advocaat verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.